Archive for the ‘Geschiedenis’ Category

De Verandering: leertocht door Roombeek (Enschede).

In het project "De Verandering" ontdekken de kinderen van verschillende basisscholen te Enschede met behulp van een GPS/PDA-tocht de geschiedenis van de eigen wijk. Na deze tocht werken de kinderen in de klas aan verwerkingsopdrachten rondom Meervoudige Intelligentie. Er zijn zestien uitdagende opdrachten ontwikkeld met een duidelijke koppeling naar de tocht. In de tocht maken de kinderen een kennismaking met verschillende stukjes geschiedenis van de wijk. In de klas zoomen de kinderen in op een bepaald onderwerp.

Read the rest of this entry »

Wandeltocht Willem van Oranje

 

De leerlingen beantwoorden vragen aan de hand van informatie die ze opzoeken tijdens de tocht. De kinderen leren meer over de achtergrond van Willem van Oranje en de rol van de stad Delft hierin.

 

Read the rest of this entry »

Bezoek aan het Prinsenhof

 

De leerlingen kennen na de tocht de historische persoon Willem van Oranje en kunnen vertellen over zijn leven.

 

Read the rest of this entry »

Het geheim van de Canon

Leerlingen leren de verschillende leerlijnen van de canon van Nederland kennen. Hier kiezen ze één venster uit dat ze zelf verder gaan uitdiepen met behulp van filmpjes (zie Het_geheim_van_de_ Canon).

Elkaar wegwijs maken en een certificaat behalen

 

Leerlingen leggen elkaar uit hoe je bepaalde dingen op de smartphone moet doen (bijv. foto’s maken, notities maken). Dit kunnen ze laten aftekenen en een certificaat behalen (zie elkaar_wegwijs_maken en Certificaat_vaardigheden_PDA).