Archive for the ‘Natuur & Techniek’ Category

Natuur in recreatiegebied de Delftse Hout

 

De leerlingen leren het gebied de Delftse Hout op een andere manier bekijken. Het is een recreatie gebied waar de kinderen zwemmen e.d. maar er ook in de natuur is veel te zien en te ontdekken.

 

Read the rest of this entry »

Verken je huisdier!

Leerlingen maken met behulp van de smartphone een verslag van hun huisdier. Foto’s van hoe het dier eruit ziet, een filmpje of geluidsopnamen van zijn begroeting als je thuiskomt, als het huisdier buiten komt, met GPS de route van het uitlaatrondje aangeven, en de favoriete plekken van je huisdier etc.

De leerlingen kunnen zelf kiezen op welke manier ze een verslag maken; een presentatie, geschreven verslag, filmpje… (zie verken_jouw_huisdier). 

Elkaar wegwijs maken en een certificaat behalen

 

Leerlingen leggen elkaar uit hoe je bepaalde dingen op de smartphone moet doen (bijv. foto’s maken, notities maken). Dit kunnen ze laten aftekenen en een certificaat behalen (zie elkaar_wegwijs_maken en Certificaat_vaardigheden_PDA). 

Zelf animaties maken

Leerlingen laten met een animatie in Phatpad (een programma om zelf animaties te maken) zien hoe een vulkaanuitbarsting werkt. Ook andere natuur en technische processen kunnen ze hierin verbeelden. Ook leuk voor spreekbeurten. 

Vivaldi’s vier seizoenen in het park

 

In deze lessenserie gaan de leerlingen in elk seizoen in het park naast de school rondlopen. Ze kunnen zelf foto’s maken van wat ze zien, maar wat ze nu op de foto zetten moeten zij ook in de andere seizoenen op de foto zetten. Met behulp van internet op de smartphone kunnen leerlingen informatie opzoeken over een bepaalde plant, bijvoorbeeld of het een eenjarige plant is, winterhard of niet, etc.

Read the rest of this entry »