Archive for the ‘Wereldoriëntatie’ Category

Wandeltocht Willem van Oranje

 

De leerlingen beantwoorden vragen aan de hand van informatie die ze opzoeken tijdens de tocht. De kinderen leren meer over de achtergrond van Willem van Oranje en de rol van de stad Delft hierin.

 

Read the rest of this entry »

Eten & winkelen!

 

Leerlingen leren wat ze eten, hoe dit heet, en waar je het kan kopen. In de winkel en op internet zoeken ze naar de achtergrond van hun eten; waar komt het vandaan, hoe groeit en leeft het en hoe bereid je het? 

 

Read the rest of this entry »

Elkaar wegwijs maken en een certificaat behalen

 

Leerlingen leggen elkaar uit hoe je bepaalde dingen op de smartphone moet doen (bijv. foto’s maken, notities maken). Dit kunnen ze laten aftekenen en een certificaat behalen (zie elkaar_wegwijs_maken en Certificaat_vaardigheden_PDA). 

Foto’s bewerken met paint

 

Leerlingen maken een foto van een gebouw en gaan op de smartphone een Graffiti-aanslag plegen: met Paint of een ander tekenprogramma de foto van het gebouw bewerken.

Leerlingen maken een foto van een onveilige verkeerssituatie die ze onderweg naar school tegenkomen. Deze foto gaan ze met Paint bewerken om er wel een veilige situatie van te maken.

Bibliotheekbezoek

 

In deze les verkennen kinderen een aantal belangrijke plekken in de bibliotheek en maken bij deze plekken verschillende audiovisuele opdrachten. Zo leren ze de bieb kennen en weten ze wat ze hier kunnen doen. Een leuke aanvulling is een les over het zoeken van informatie, wellicht in de bibliotheek zelf. 

Read the rest of this entry »

Winkelen; herkomst en toepassing van producten

In de opdracht ‘Winkels’ werden leerlingen in tweetallen op pad gestuurd naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum met daarbij de opdracht; ga maar informatie verzamelen over het product wat jij het interessantste vindt.

Eenmaal weer terug op school konden leerlingen dingen uitzoeken op internet.

Read the rest of this entry »