Wandeltocht Willem van Oranje

 

De leerlingen beantwoorden vragen aan de hand van informatie die ze opzoeken tijdens de tocht. De kinderen leren meer over de achtergrond van Willem van Oranje en de rol van de stad Delft hierin.

 

Het verhaal speelt zich af in Delft en heeft als hoofdpersoon Willem van Oranje. De kinderen komen langs allerlei plekken in Delft die iets te maken hebben met WvO en de geschiedenis van Delft. Ze moeten best veel informatie lezen en opdoen door het bekijken/lezen van borden e.d. onderweg. De kinderen verwerken dit in meerkeuze vragen en open vragen bij enkele vragen moeten ze wat tekenen. Alle leerlingen lopen de tocht gezamenlijk.

 

Vooraf aan de tocht:

De kinderen kennen niet veel van de achtergrond van Willem van Oranje, behalve datgene wat ze zelf gelezen of gehoord hebben. Ze zijn vorig week in de Prinsenhof geweest en hebben daar het een en ander geleerd/gehoord. Ze krijgen instructie over hoe te werken met de smartphone.

 

Tijdens de tocht:

(Spel)regel: Goed luisteren en uitkijken in het verkeer!

Benodigde materialen

  • Camera (niet aanwezig op de toen gebruikte smartphone)

Smartphone en koptelefoon.

Comments are closed.