Tips om te beginnen

 

Tips om te beginnen met mobiel leren

Kijk goed rond naar wat er al is; het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden. Bedenk hoe mobiel leren op jouw school ingezet kan worden.

  • Kijk eens rond op deze site en de links. Vraag jezelf af welke projecten je leuk zou vinden om uit te voeren, hoe je je leerlingen aan het werk wilt zetten, met welk doel je mobiel leren inzet. Een goed uitgedacht plan kan op meer steun rekenen en wordt vaker een succes.
  • Neem contact op met andere scholen. Samen werk je vaak beter en het houdt je scherp. Naar aanleiding van het Lopend Leren project in Den Haag hebben twee basisscholen samen een leskist met smartphones aangeschaft. Dat drukt de kosten enigszins en je hebt wel de voordelen.
  • Neem contact op met het (overkoepelende) schoolbestuur en bespreek de mogelijkheden. Een leskist voor verschillende scholen als kennismaker is een leuke en goede manier van experimenteren. En wie weet kan een ICT-afdeling assisteren bij het uitzoeken van een geschikte smartphone.
  • Ook bedrijven die software maken voor scholen/mobiel leren kunnen je helpen met informatie. Vrijblijvend informeren kan nooit kwaad. Gemeentes geven soms subsidie voor innovatieve onderwijs projecten.