Over ons

Wies Coppes

Ik ben Wies Coppes, een studente Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Het leukste van mijn studie vind ik om op zoek te gaan naar de meest nuttige en leuke combinatie tussen nieuwe technologie en leren. Voor mijn BSc. heb ik onderzoek gedaan naar serious games en ben ik betrokken geweest met de ontwikkeling van een succesvolle game (Taaltreffers). Mobiel leren is het centrale thema van mijn masterscriptie, waar deze website het resultaat van is!

Novomentor

NovoMentor ontwikkelt educatieve software voor alle lagen van het onderwijs. De NovoMentor software kenmerkt zich door haar gebruiksvriendelijkheid en is eenvoudig door docenten en leerlingen/ studenten te bedienen. Zelfs als zij weinig ICT kennis hebben. Bij de ontwikkeling van de software betrekken wij altijd docenten en leerlingen/ studenten om de toepasbaarheid en gebruiksvriendelijkheid te testen. Deze borging zorgt ervoor dat onze software naadloos aansluit bij de dagelijkse praktijk. NovoMentor ontving hier in 2009 en 2010 een IPON Award voor.

AB-ZHW

AB-ZHW is een afdeling van Lucas Onderwijs met de doelstelling ICT passend in het onderwijs van de 50 aangesloten (S)BO scholen te integreren. Omdat Lucas Onderwijs een vooruitstrevend en dynamisch bestuur wil zijn haakt AB-ZHW daarop in door via allerlei innovatieve projecten nieuwe ontwikkelingen te bekijken op hun waarde voor het onderwijs. Een van die projecten is Doolopend Leren, waarbij mobiel leren binnen het PO wordt toegepast.

> Ook een leuke les die je wilt delen? Neem contact op met Wies!

 

Wetenschappelijk onderzoek

Deze website is gemaakt in het kader van Wies’ afstudeeropdracht voor de masteropleiding Educational Science & Technology, van de Universiteit Twente. Deze opdracht, om op zoek te gaan naar de (didactische) mogelijkheden van mobiel leren in het basisonderwijs, wordt uitgevoerd in opdracht van AB-ZHW. De begeleiding ligt in handen van Dr. Amber Walraven (Universiteit Twente), Dr. Joke Voogt (Universiteit Twente) en Koos Eichhorn (dagelijks begeleider, AB-ZHW).

Om mobiel leren bekend te maken en scholen (en in het bijzonder leerkrachten) te inspireren, is besloten om een website te maken. AB-ZHW heeft al langer goed contact met NovoMentor en gezamenlijk hebben we deze website gemaakt. Wies heeft voor de inhoudelijke invulling gezorgd, die gebaseerd is op het wetenschappelijke onderzoek. NovoMentor heeft zich met name gericht op de webdesign kant.

De informatiepagina, leerkrachtpagina, de test-jezelf en de eerste inspiratiebronnen komen voort uit het onderzoek. Andere onderdelen worden (hopelijk) later ingevuld.

Klik hier om mijn literatuurstudie te downloaden (pdf). (beschikbaar na afstuderen)

Klik hier om mijn eindscriptie te downloaden (pdf). (beschikbaar na afstuderen)

Contact

Wies Coppes via LinkedIn en Twitter

ABZHW via e-mail